Vrouwen

Hoe doen vrouwen dat? Werken, echtgenote zijn, kinderen krijgen, opvoeden en verzorgen………en nog veel meer? Hoe zorg je dan ook nog voor jezelf?
Succesvol vrouw zijn in de huidige tijd is niet altijd even eenvoudig, soms heb je dan even ondersteuning nodig bij lichamelijke en emotionele klachten. Homeopathiekan je daarbij helpen en maakt dat je weer goed in je vel komt te zitten. Dan weet je weer dat je eerst goed voor jezelf moet zorgen om goed voor anderen te kunnen zorgen!

We starten altijd bij de huidige klachten. Bijvoorbeeld menstruatieklachten, hoofdpijn, holteontstekingen, moeheid, allergie etc. Het eerste doel is om hier verlichting en genezing voor te vinden. Om een goed passend en succesvol homeopathisch geneesmiddel te vinden ga ik samen met jou op zoek naar de patronen en de oorzaken in jouw leven die mogelijk hebben bijgedragen aan de klachten en/of de instandhouding van de klachten.

Het bij die patronen en oorzaken passende homeopathische middel geeft aan je lichaam een prikkel die resoneert met de klachten waardoor je beter in balans komt en de klachten verdwijnen.

Daarnaast bekijken we samen of je wel voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt en kunnen we dat aanvullen met voedingssupplementen en voedingsadviezen.

Zo werken we samen ook preventief aan het voorkomen van de klachten in de toekomst. En je zit weer goed in je vel!

De klacht als kracht

Ik help vrouwen die bij mij komen met klachten om begrip te krijgen voor de klachten die hun lijf ze geeft. Doordat je je klacht als vriend gaan zien i.p.v. als vijand, krijgt je inzicht en kom je beter in balans.
Samen met jou ga ik op ontdekkingstocht naar de oorzaak de reden van je fysieke klacht en naar het beste daarbij passende homeopathische middel.

Voorbeelden hiervan zijn:
Ontstoken ogen kunnen staan voor onverwerkt verdriet, geen tijd genomen hebben om je verdriet – bijvoorbeeld over je overleden moeder – te verwerken.
Menstruatiekrampen kan gaan over een verkrampt gevoel, te streng voor jezelf zijn.
Hoofdpijn en angsten kan je hebben omdat je teveel in je hoofd zit, teveel denkt en onvoldoende contact maakt met de aarde.
Hardnekkige hoest kan komen omdat je je onvoldoende kunnen uiten in je relatie.
Het homeopathisch middel dat bij die klacht past brengt jou terug in je eigen kracht die jouw totale gezondheid en energie ten goede komt.

Je gebruikt je klacht als kracht!

 

Waarvoor kunt u bij mij terecht?

 • Hooikoorts en allergie

Homeopathie kan heel goed ondersteuning, verzachting en genezing bieden bij een klacht die tegenwoordig heel veel voorkomt zoals hooikoorstklachten en allergieën. Als je weet voor welke stof je allergisch bent kan de homeopathische verdunning van dat allergeen je klachten heel effectief verhelpen. Als je niet precies weet waar je allergisch voor bent, maar je weet dat het altijd in de pollentijd is, kun je een speciale kuur van de homeopathische dosering van de meest voorkomende pollen nemen, zodat het lichaam de stof niet meer als allergeen herkent en de klachten verdwijnen of verminderen.

 • Menstruatie en overgangsklachten

Het hormonale systeem staat aan zoveel fysieke en emotionele stress bloot dat het in uit balans kan raken. Homeopathie brengt daar eenvoudig, effectief en natuurlijk weer evenwicht in.

 • Ongewenste kinderloosheid

Op basis van de door de Australische arts Liz Lalor ontwikkelde methode kan door middel van een homeopathische kuur het lichaam worden ontdaan van stoffen die de vruchtbaarheid verminderen en de zwangerschap belemmeren, zoals langdurig pilgebruik. Een goed gekozen homeopathisch middel, voorgeschreven op de vermoedelijke oorzaak van het probleem, kan vervolgens de balans herstellen.

 • Burnoutklachten  en paniekaanvallen
 • Moeheid en slaapproblemen

Met homeopathie en vaak in combinatie met voedingssupplementen kom je hier echt veel verder mee en komt er weer rust en energie in je lijf!

 • Huidklachten en eczeem

De klachten van de huid, ons grootste kunnen een uiting zijn van allerlei factoren die ons beïnvloeden. In het homeopathisch consult gaan we op zoek gaan op zoek daar die factoren om de balans weer in ons zelf te krijgen, zodat de huid zichzelf herstelt.

 • Klachten na de ziekte van Pfeiffer en de ziekte van Lyme

Moeheid en spier en gewrichtsklachten verdwijnen meestal na een een kuur met de homeopathische verdunning van de bacteriën die de oorspronkelijke ziekte hebben veroorzaakt, ook als dat al jaren geleden is!

 • Vaccinatieschade

Vrouwen die gevoelig zijn (vaak weet je dat overigens niet!) voor vaccinaties en bijvoorbeeld in de zorg werken, waar ze regelmatig gevaccineerd worden en dan ook nog eens vaccinaties krijgen vanwege een reis naar de tropen, kunnen door de opeenstapeling van vaccinaties overbelast worden en allerlei klachten krijgen, zoals huidklachten, darmklachten, zenuwklachten etc.
Die klachten zijn goed te behandelen met bepaalde specifieke homeopathische middelen.

 • Verdriet en rouw

Homeopathische middelen kunnen een fantastische ondersteuning bieden bij verlies en rouw, het maakt dat het gevoel minder scherp wordt, zorgt voor een snellere en mildere verwerking van verlies  en maakt dat je weer sneller deel kunt nemen aan het leven.

 • Onzeker, faalangstig, niet voor jezelf opkomen.
 • Inspiring Homeopathy

Een hele effectieve manier van werken is volgens de methode van Inspiring Homeopathy. Dit is een methode die dr. Tinus Smit heeft ontwikkeld om de in ieder van ons bestaande universele lagen te ontdekken en met homeopathische middelen te behandelen vanuit het proces waar je je nu in bevindt en de klachten die je nu hebt. Op deze manier gaat de verwerking 40 keer sneller dan zonder homeopathisch middel. Stapje voor stapje kom je tot een dieper begrip en heling van jezelf. Hierbij wordt gebruik gemaakt van zeer inspirerende homepathische middelen.

Een proces dat iedereen zichzelf zou moeten gunnen! Tinus heeft mij er zelf mee leren werken. Wil je er meer over weten:  of bel mijn praktijk T071 5173557 voor meer informatie

Voor de homeopaat zijn er verschillende manieren om te kijken naar iemand die bij je komt.
Zo kun je kijken naar het type mens dat je bent: Misschien herken je jezelf hierin?

Wat voor een type ben je?

1.     Het meegaande type

Je houdt er van om voor anderen te zorgen en te ‘moederen’.Gezelligheid is erg belangrijk voor je zodat je de nodige aandacht van anderen krijgt zodat je weet dat ze van je houden, want dat is voor jou essentieel. Op een of andere manier weet je altijd precies wat anderen nodig hebben en je vindt het fijn als anderen dat ook in je waarderen. Je past je gemakkelijk aan en beweegt mee met je omgeving. Een gevolg daarvan is dat je vaak meegaat met de stemmingen van anderen en daardoor wisselen je stemmingen nogal eens, vooral in de periode voor de menstruatie. Een specifiek plantaardig middel kan dan helpen deze schommelingen te herstellen.

2.     Het sportieve type

Je bent een zelfstandige energieke vrouw, je houdt ervan om alleen te zijn en je bent wat terughoudend in je contacten, maar wil je wel, zowel in je werk als door je man, graag gerespecteerd en gewaardeerd voelen, anders voel je je eenzaam en niet gezien. Sporten en bewegen is je lust en je leven, hoe meer je sport, hoe beter je je gaat voelen! Chocolade is een van de dingen waar je vaak behoefte aan hebt, evenals aan zure dingen Je hormonen zijn een belangrijk ding in je leven en je hebt regelmatig klachten rond de menstruatie, vooral je humeur schommelt dan heel erg en je kunt heel onaardig reageren op je omgeving. Ook rond de overgang kun je opvliegers en humeurwisselingen hebben.  Hier past een dierlijke homeopathisch middel bij wat jekan helpen deze klachten op te lossen en je weer in evenwicht te brengen.

3.     Het precieze type

Je bent heel precies in alles, zorgt ervoor dat alles nauwkeurig schoon en netjes is, alles op zijn plaats ligt en je rust niet voordat je dat allemaal voor elkaar hebt. Je omgeving maakt je wel eens uit voor een ‘controlfreak’ en eigenlijk vind je dat zelf ook wel een beetje. Als je het heel druk hebt en er allerlei situaties zijn waar je geen controle over hebt kun je heel angstig worden. Je krijgt dan een gevoel alsof je bestaan niet meer veilig is, alsof je misschien wel heel ziek bent en dood gaat en daar ben je panisch bang voor. Overal zie je bacteriën en andere ziektekiemen en die maken je allemaal heel angstig Je hebt dan de dokter of iemand anders nodig om je gerust te stellen. Even ben je dan gerustgesteld, maar dan beginnen alle angsten zich al weer opnieuw aan je op te dringen en kunnen uitlopen op echte paniekaanvallen. Vooral midden in de nacht ben je bang, bijvoorbeeld dat je de ochtend niet gaat halen omdat je hart het op geeft. Een specifiek homeopathisch middel kan je weer tot rust brengen en de angsten uit je hooft verjagen.

4.     Het strijden-voor-rechtvaardigheid type

Je voelt je met anderen verbonden en strijdt vanuit die verbinding voor een ideale en rechtvaardige wereld. Je invoelend vermogen is heel erg groot, soms zo groot dat je echt meelijdt met het lijden van anderen. Je hebt een hekel aan achterbaks gedrag en vecht graag met open vizier vooraan op de barricade. Je komt op voor de zwakkeren in de samenleving en gaat daarvoor de confrontatie aan. Tegenstrijdig genoeg is het voor jou moeilijker om ook voor jezelf op te komen, het is net alsof je zelf altijd op de tweede of laatste plaats komt. We zoeken een middel om die grenzen weer wat helderder te krijgen.

5.     De vredestichtster

Voor jou is het heel erg belangrijk om in vrede en harmonie met elkaar samenleven en je zal er alles aan doen om dat te realiseren. Misschien heb je in een belangrijke fase in je leven te maken gehad met ruzie, scheiding of verlies en heb je daaruit geleerd dat harmonie voor jou essentieel is, zelfs als dat ten koste gaat van eigen gevoelens en wensen. Alles beter dan iemand verliezen! Een bekend mineraal in homeopathische dosering kan je uit die angst halen en je de ruimte geven om je eigen keuzes te maken.

6.     Het communicatieve type

Jij houdt van mensen en vindt het heerlijk om met ze te praten en samen te zijn. Jij hebt veel contacten met familie, vrienden en vriendinnen en je bent er vanzelfsprekend het stralende middelpunt van. Alleen zijn vind je niet zo fijn, liever ben je met de mensen waar je van houdt om je heen, daarin koester je je en voel je je beschermd. Je bent heel gevoelig voor de sfeer die mensen om zich heen hebben en het liefs wil je mensen die het moeilijk hebben helpen om weer blij en gelukkig te worden. De andere kant van deze open houding is dat je snel je eigen grenzen uit het oog verliest en meer van jezelf weggeeft dan je eigenlijk te geven hebt. Je hebt veel fantasie wat ook vaak leidt tot angstige gedachten over wat er allemaal gebeuren kan met de mensen waar je van houdt. Een heel gevoeling mineraal middel kan je weer terug in evenwicht brengen, je angsten verminderen en je grenzen weer helder maken.

Er zijn nog veel meert types! Staat jouw type  hier niet bij of wilt je meer informatie? Bel dan gerust met de praktijk om te overleggen of klassieke homeopathie iets voor je kan betekenen: neem contact op.

Neem contact op

Praktijk voor Klassieke Homeopathie Monique Bruggeling

Toorenveltstraat 2
2343 XV Oegstgeest

 

Contact

071 - 517 39 37
m.c.bruggeling@
online.nl

OPENINGSTIJDEN

di, wo, do 10.00-18.00u
Andere tijden in overleg